top of page

Preventieve mondzorg

Wij zijn een preventie praktijk. Dat houdt in dat wij veel aandacht besteden aan de basis van een goed gezond gebit. 

De basis voor een goede mondgezondheid begint al in de jonge jaren. Met behulp van preventie proberen wij tandbederf en andere gebitsproblemen te voorkomen. 

 

Een fundamentele pijler hiervan is het tandvlees. Om het gebit gezond te houden is het van belang een goede mondhygiëne na te streven en daarom aanvullend waar nodig preventief het gebit professioneel te laten reinigen door de mondhygieniste of preventie assistente.

Tijdens deze behandeling zorgt de zorgverlener ervoor dat alle zachte tandplak of harde tandsteen verwijderd en de tandoppervlakte glad gepolijst wordt. 

Om gebitsproblemen in een vroeg stadium te ontdekken en te kunnen verhelpen zien wij u twee keer per jaar voor een controle.

Tijdens de halfjaarlijkse controle wordt u tandvlees gescreend en aan hand van een indexsysteem wordt de gezondheid van uw tandvlees geschaald. 

Indien uw tandvlees ontstoken is wordt u geadviseerd afhankelijk van de ernst een afspraak in te plannen bij de preventie assistente, mondhygienist of parodontoloog.

bottom of page